Uued mudelid kütusetõhususe näidikutega / AUTOSPIRIT / Uudised

Uued mudelid kütusetõhususe näidikutega

Jaapani turule mõeldud mudeli SKYLINE hetke kütusetõhususe näidik
USA turule mõeldud mudeli Infiniti G35 hetke kütusetõhususe näidik
Jaapani turule mõeldud mudeli LAFESTA hetke kütusetõhususe näidik
 
Nissan Motor Co. lisab järk-järgult kõikidele uutele mudelitele kütusetõhususe näidikud eesmärgiga aidata kaasa ökonoomsemate sõiduharjumuste teadlikkuse kasvule.
 
Samm on osa ettevõtte üldistest keskkonna-alase vahetegevusprogrammi Nissani Roheline Kava 2010 raames tehtavatest jõupingutustest, et tuua turule lai valik keskkonnasõbralikke tehnoloogiaid. Nimetatud uus detail lisatakse ka juba olemasolevatele mudelitele, et see ühtiks väikeste muudatuste sisseviimise ajaga.
 
Näidikud, mis näitavad hetke ja keskmist kütusetõhusust, aitavad tõsta juhtide teadlikkust kütusekulu alal ning osutada sõidustiilist tulenevatele otsestele tagajärgedele sõiduki kütusetõhususes. Nissani enda läbiviidud katsete tulemused näitavad, et selliste näidikute kasutuselevõtt suurendab kütusetõhusust umbes 10% võrra.
 
Kuni praeguse hetkeni on Nissan pakkunud navigatsioonisüsteeme, mis näitavad nii hetke kui keskmist kütusetõhusust. Paigaldades näidikud põhiseadmeplokki, loodab ettevõte parandada nende lihtsate seadmete tõhusust juhi öko-sõiduharjumuste teadlikkuse suurendamisel.