Nissan esitleb maailma esimest täisvaatega automonitori / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan esitleb maailma esimest täisvaatega automonitori

Nissan toob turule maailma esimese täisvaate monitori (Around View Monitor), mis pakub autojuhile linnulennul vaadet oma sõidukist ja selle ümbrusest. Jaapanis võetakse täisvaatekuvar esimesena kasutusele uues Elgrand’i mudelis, mida plaanide kohaselt esitletakse selle kuu lõpul. Tehnoloogiat hakatakse pakkuma ka USA turul, täiesti uues Infiniti EX35 mudelis, mis peaks turule tulema selle aasta detsembris.  

Täisvaate kuvamise süsteem kuvab sõidukist ja selle ümbrusest linnulennulise pildi, kasutades nelja lainurkset (180 kraadi) peeneralduskaamerat, mis on paigaldatud sõiduki esiotsa, külgedele ja tagaossa. Täisvaatekuvar on eriti kasulik parkimisel, aidates juhil sõiduki kergesti ja täpselt parkimiskohale juhtida.  

Vasakpoolset külgvaadet näidatakse koos tagantvaatega, võimaldades juhil külgboksi parkimisel hõlpsamalt jälgida nii sõiduki taga kui ees vasakul toimuvat. Autojuhil on võimalik valida ülaltvaatleja vasaku külgvaate vahel.   Ekraan näitab vaadet, mis avaneb vasakult ülevalt ning paremalt poolt auto eest või tagant. Eest- ja tagantvaade vahelduvad vastavalt käiguvahetusele, mis võimaldab juhul saada täielikku ülevaate sõidukist ja sõiduki ümbrusest iga nurga alt.   

Sõiduki igasse nelja nurka paigaldatud ja kaameratega ühendatud andurite abil kujutatakse vahemaad mingi takistuseni kergesti mõistetava värvilise graafilise kujutisena. Andurid aitavad juhti hoiatada, andes „piiksudes“ märku, mida lähemale jõuab sõiduk liikumatule takistusele.