Renault-Nissan toob Londonisse heitgaasivabad rendiautod / AUTOSPIRIT / Uudised

Renault-Nissan toob Londonisse heitgaasivabad rendiautod



Keskkonnasäästlikke transpordilahendusi pakkuv ettevõte Greentomatocars  ja Renault-Nissan plaanivad elektril töötavate rendiautode võrgu rajamist.

Hiljuti allkirjastatud memorandumi järgi hakkavad Greentomatocars ja Renault-Nissan uurima võimalusi, kuidas propageerida elektrisõidukite kasutamist, ning aitavad rajada Londonisse ulatusliku laadimisvõrgu. Lisaks paneb memorandum paika tingimused, mille alusel Renault-Nissan hakkab Greentomatocarsi autopargi jaoks elektrisõidukeid tarnima.
 
Londonis paiknev Greentomatocars on autorendifirma, mis on võtnud sihiks pakkuda klientidele ainult keskkonnasõbralikke sõiduvahendeid. Firma autopark koosneb praegu hübriidsõidukitest ning edaspidi tahetakse sõidukite keskkonnamõjusid veelgi vähendada.

„Mis puudutab madalate heitkogustega linnatranspordivahendeid, siis hübriidautod on hetkel parim lahendus. Niipea, kui turule jõuavad tõsiseltvõetavad heitgaasivabad sõidukid, tahame olla esimesed, kes neid kasutama hakkavad. Renault-Nissaniga koostöös käivituv elektrisõidukite programm on paljulubav,” lausus Greentomatocarsi direktor Jonny Goldstone.

„Hoolivus keskkonna suhtes, mida Greentomatocars üles näitab, on ka meile südamelähedane teema. Tahame üheskoos propageerida keskkonnasäästlikke sõiduvahendeid ja luua Londonisse heitgaasivabadele sõiduvahenditele sobivad tingimused,” lausus Nissani vanemasepresident Andrew Palmer.

Renault-Nissan on võtnud eesmärgiks olla heitgaasivabade sõidukite vallas maailmaturu liider. Juba on alustatud heitgaasivabade transpordivõrkude arendamist Iisraelis, Taanis, Portugalis, Monaco vürstiriigis, USAs Tennessee ja Oregoni osariigis ja Põhja-California Sonoma maakonnas ning samuti Jaapanis Kanagawa prefektuuris ja Yokohama linnas.
Liit on sõlminud partnerlussidemed Prantsusmaa energiaettevõttega EDF ja Šveitsi elektrienergiafirmaga Energie Ouest Suisse (EOS).

Renault
Renault’ kontserni müügitulu oli 2008. aastal 37 791 miljardit eurot. Ettevõte disainib, töötab välja, toodab ja müüb sõiduautosid ja tarbesõidukeid üle kogu maailma. Renault’ kontsern on esindatud 118 riigis ning müüb oma sõidukeid kolme kaubamärgi nime all: Renault, Dacia ja Samsung. Renault’ kontsern annab üle maailma tööd 129 000 inimesele.

Nissan
Nissan Motor Co. puhastulu oli 2007. aastal 10,824 triljonit jeeni. Nissan on esindatud maailma kõigil tähtsamatel autoturgudel. Ettevõte müüb laias valikus Nissani ja Infiniti kaubamärke kandvaid sõiduautosid, kastiautosid, linnamaastureid ja tarbesõidukeid. Nissan annab üle maailma tööd 220 000 inimesele.

Renault’-Nissani liit
Aastal 1999 loodud Renault’-Nissani liit müüs 2008. aastal 6 090 304 sõidukit. Liidu eesmärgiks on kuuluda kvaliteedi, tehnoloogia ja rentaabluse poolest maailma kolme juhtiva autotootja hulka.

Greentomatocars
Aastal 2006 loodud Greentomatocars pakub keskkonnahoidlikku autorenditeenust (eelbroneeritud taksosid) Suurbritannias Londonis ja Austraalias Sydneys. Ettevõte, mille autopark koosneb ainult kõige rohelisematest sõidukitest ning mis investeerib vältimatute heitkoguste kompenseerimiseks kahekordselt keskkonnasäästlikesse projektidesse, võitis 2008. aastal energiasäästu agentuuri Energy Saving Trust tööstuse lipulaeva auhinna.



Lisainformatsioon:
Henri Daum, Nissan Nordic Europe turundusjuht
Tel: +37253435754; E-post: hdaum@nissan-europe.com