Monaco ja Renault-Nissan pürgivad üheskoos heitgaasivaba tuleviku poole / AUTOSPIRIT / Uudised

Monaco ja Renault-Nissan pürgivad üheskoos heitgaasivaba tuleviku poole

Monaco valitsus ja Renault-Nissani allianss teevad koostööd, et propageerida vürstiriigis elektriautode kasutamist.

Hiljuti allkirjastatud vastastikkuse mõistmise memorandumi kohaselt otsivad lepinguosalised võimalusi kogu Monacot hõlmava akulaadimispunktide võrgustiku tõhustamiseks ja laiendamiseks. Selle algatuse eesmärk on muu hulgas kutsuda Monaco elanikke ja ettevõtteid üles osalema alliansi heitgaasivabade sõiduvahendite programmis ning ostma ja kasutama elektriautosid.

Lisaks algatavad ja toetavad Monaco ning allianss mitmesuguseid elektrisõidukite kasutamist propageerivaid haridusprogramme ja kutsuvad kohalikke organisatsioone nendes osalema.

Kokkulepe võimaldab alliansil Monaco rajatisi elektrisõidukite turunduses ära kasutada.

„Heitgaasivaba transpordivõrgu arendamine on võimalik ainult mõjusate toodete ja sobiva infrastruktuuri olemasolul. Allianss on võtnud eesmärgiks elektriautode massturunduse. Oleme avatud kõigile sellistele tulevikule mõtlevatele partneritele nagu Monaco vürstiriik, kes soovivad luua eduks vajalikke infrastruktuure ja tingimusi,” ütles Renault SA ja Nissan Motor Co., Ltd. president ja tegevjuht Carlos Ghosn.

Hiljutine kokkulepe Monacoga on järjekordne samm alliansi kavas muuta transpordivõrk heitgaasivabaks. Alates selle aasta juulist on allianss sõlminud partnerluslepped Portugaliga, Yokohama linnaga Jaapanis, Tennessee ja Oregoni osariigiga USAs ja Prantsusmaa energiakontserniga EDF.

Nissan Nordic Europe OY on Nissani harukondlik peakontor Skandinaavias ja Baltikumis, kelle põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani diileritele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid.