Akadeemia auhinna nominent Margot Robbie osales Nissani vormel E avalikustamistuuril / AUTOSPIRIT / Uudised

Akadeemia auhinna nominent Margot Robbie osales Nissani vormel E avalikustamistuuril


Nissan lõpetas täna oma vormel E avalikustamistuuri Los Angeleses koos elektriautode ja jätkusuutlikkuse suursaadiku Margot Robbiega. Algamas on autospordi uus põnev ajastu, mil Nissan suundub ABB FIA vormel E meistrivõistluste.

 

Pärast suurt edu avalikustamisel Genfi autonäitusel, millele järgnes esimene demonstratsioon USAs New Yorgi autonäitusel, viidi vormel E sõiduk eksklusiivsele üritusele Los Angeleses, kus osalesid erinevad VIP-külalised.

 

M.Robbie rääkis oma sõidukogemusest elektriautoga ja sellest, kui suur au on talle olnud Nissani elektriautode suursaadikuks olemine.

 

„Olen juba näinud palju Nissani algatusi, mille eesmärk on tuua teedele puhtam õhk ning parem juurdepääs elektrile kogu maailmas. Nüüd on meil see suurepärane uus vormel E auto" ütles ta ja lisas: „Väga põnev on näha, kuidas see aitab Nissanil oma elektriautode lahendusi edasi arendada ja tuua uusi põnevaid tehnoloogilisi lahendusi kogukondadele kogu maailmas.”

 

Nissani sisenemine elektrilisse tänava-võidusõidu sarja langeb kokku uue põlvkonna vormel E auto lansseerimisega, millel on uus aerodünaamika ja täiesti uus aku ja jõuülekande pakett.  Sõiduki välimuse autoriks on Nissani ülemaailmse disaini meeskond Jaapanis.

 

Nissan on Jaapani esimene autotootja, kes on sisenenud vormel E sarja.  Ühinemine sellega on Nissan intelligentse mobiilisuse värskeim väljendus sellest,  kuidas autosid juhitakse, neid energiaga varustatakse ning ühiskonda lõimitakse.

 

„Mis puudutab elektrisõidukite tehnoloogia innovatsiooni ja leidlikkust, siis Nissan on uhkusega selles vallas liidripositsioonil, olles müünud üle 300 000 Nissani LEAFi üle maailma. Seega võtta vastu väljakutse vormel E seerias osalemiseks on olnud asjade loomulik jätk ning oleme uhked, et Margot Robbie aitab meil seda sõnumit viia kogu maailmale." ütles Nissan Motor Co. Ltd tegevdirektori asetäitja Daniele Schillaci. "Meie Nissani insenerid ootavad väga vormel E võidusõitu, sest nemad arendavad meie tulevasi EV-tehnoloogiaid. Et suuta võistelda maailma suurimates linnakeskustes on see meie jaoks ideaalne platvorm näitamaks Nissani intelligentset mobiilsust."

 

Michael Carcamo, Nissani autospordi üldjuht: „ABB FIA vormel E meistrivõistlustel osalemine annab Nissanile meie elektriautode tehnoloogia arendamiseks olulise platvormi,” jätkates: „Kasutades võistlemiseks samu tänavaid, kus meie LEAFi kliendid igapäevaselt sõidavad, annab see meie klientidele tõelised eelised -  meil on võimalus katsetada oma võidusõidu autosid reaalsetes teekonnatingimustes ning seeläbi saadud infot ja õpitut ära kasutada meie uusimate elektrisõidukite veel täpsemaks seadistamiseks."

 

Oktoobris andis Robbie teada kolmest uuest Nissani jätkusuutlikkuse juhtprojektist, mille eesmärk on kasutada Nissani üle kogu maailma asuvate töötajate oskusi ja leidlikkust, et parandada juurdepääsu energiale ning pakkuda katastroofiabi.  Üks neist on ehitada üles mikro-elektrivõrgu süsteem, et pakkuda energiat arengumaades kohalike kogukondadele, kelledel ei ole jätkusuulikku ligipääsu elektrile. Teine projekt püüab leida koos partneritega lahendusi, kuidas Nissan ja selle tehnoloogiad saaks haavatavates piirkondades looduskatastroofide ajal abiks olla.

 

Vormel E meistrivõistluste viies hooaeg algab eeldatavalt 2018. aasta detsembris ning selle jooksul plaanitakse külastada peamisi rahvusvahelisi linnu, nagu New York, Pariis, Berliin, Rooma, Zürich ja Hongkong.