Nissan avalikustas oma ideeauto vormel E debüüthooajaks / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan avalikustas oma ideeauto vormel E debüüthooajaks

Eelmise aasta Tokyo autonäitusel teatas maailma juhtiv heitmevabade massituru sõidukite tootja Nissan, et hakkab osalema vormel E meistrivõistlustel alates viiendast hooajast, mis algab eeldatavalt 2018. aasta detsembris.

Nissan avalikustas tänase teadaande ühe osana ka oma viienda hooaja vormel E auto värviskeemi. Peale selle on sõidukil uued aerodünaamilised omadused ning täiesti uus aku ja jõuseadme pakett.

Nissani vormel E programmi ideeauto kujundaja on Nissani ülemaailmne disainimeeskond Jaapanis. „Esmapilgul nägi viienda hooaja vormel E sõiduk meie disainimeeskonna arvates välja nagu elektritoitel ülehelikiirusel lendav lind,” ütles Nissan Motor Co., Ltd. disainiosakonna ülemaailmne vanemasepresident Alfonso Albaisa. „Loomulikult suunas see meeskonna esialgne reaktsioon meid teekonnale, mille eesmärk oli luua vorm, kus ei ole takistusi ega gravitatsiooni. Vormel E sõidukid on peaaegu hääletud ja ülisuure kiirendusvõimega, mistõttu pöörasime ideeauto kujundamisel tähelepanu Doppleri efektile. Doppleri efekti heliimpulsi ja -löögi ajal vabastuva energia kombinatsioon andis meile elektriautode võidusõidu jaoks inspiratsiooni.”

Uus pakett suurendab võimsust ja sõiduulatust ning kaotab vajaduse sõiduk poole sõidu pealt välja vahetada, nagu tehti meistrivõistluste neljal esimesel hooajal.

„Nissan on uhke, et on elektriautode valdkonnas teerajaja: Nissan LEAF on läbinud rohkem kui neli miljardit heitmevaba kilomeetrit üle kogu maailma*. Nüüd soovime oma teadmised elektriautodest tuua autosporti,” ütles Nissan Motor Co., Ltd. tootmisjuht Jose Munoz.

„Uut vormel E autot esitleti avalikkusele sel hommikul esimest korda ja meil on väga hea meel, et saime oma debüüdil kasutatava ideeauto nüüd avalikustada. Nissani võimalus kasutada neid meistrivõistlusi meie elektriautode tehnoloogia peamise arendusplatvormina ja võimalus võistelda suurtes linnakeskustes üle kogu maailma teeb sellest meie jaoks ideaalse sõiduki Nissani intelligentse mobiilsuse demonstreerimiseks.”

Nissani intelligentne mobiilsus on ettevõtte strateegia selle kohta, kuidas autosid juhitakse, kuidas neid energiaallikaga varustatakse ning mil moel nad ühiskonda lõimuvad.

Kuigi Nissani uut vormel E ideeautot näidati avalikkusele täna esimest korda, on Nissan oma debüüdiks valmistumisel tegelenud uue tehnilise paketi väljatöötamisega juba mitu kuud.

Nissan teeb koostööd oma partneri Renault’ga, et jagada teadmisi ja juba tehtud arendustööd, keskendudes Renault’-Nissani-Mitsubishi partnerlusele ning maksimeerides sünergiat konkurentsivõime suurendamiseks. Lisateave, nagu struktuur ja juhid, avalikustatakse hiljem.

„Nissanil on palju kogemusi elektriautode tehnoloogia vallas ja nüüd toome need kogemused võidusõidurajale,ˮ ütles Nissani autospordi üldjuht Michael Carcamo.

„Vormel E meistrivõistluste konkurents on järjest tihedam ja me ootame innukalt eesootavaid insenerilahendustega seotud ainulaadseid proovilepanekuid. Hakkame sel aastal meistrivõistlustel osalema võrdses mänguruumis, kus iga tootja konkureerib alates viiendast hooajast täiesti uue auto, aku ja jõuseadme kombinatsiooniga.”

ABB FIA vormel E meistrivõistluste viiendal hooajal külastatakse eeldatavalt peamisi rahvusvahelisi linnu, nagu Hongkong, Berliin, Zürich, Rooma ja New York. Viit hooajal debüteerivat uut autot plaanitakse kasutada vormel E meistrivõistluste kolmel järgmisel hooajal.

Lisateave Nissani juhtide ning teiste tehnika- ja turunduspartnerite kohta Nissani vormel E debüüdil avalikustatakse hiljem sel aastal.

* Koguarv põhineb Nissan Global Data Centeri (GDC) andmetel. Nissan LEAFide läbitud vahemaa üleilmselt on oletus, mis põhineb andmetel, mis on kogutud NissanConnect EV-s registreeritud Nissan LEAFidelt, mis moodustavad ligikaudu 50% üleilmsest kogumüügist.