TARTU ELEKTRITAKSO JÕUDIS 10 000 000 KM VERSTAPOSTINI / AUTOSPIRIT / Uudised

TARTU ELEKTRITAKSO JÕUDIS 10 000 000 KM VERSTAPOSTINI

Maailmas enimmüüv elektriauto jätkab Eesti taksoäris võimsalt

 

• 50 heitevaba Nissan LEAF sõidukiga autopark

• Elektritakso esimene 100% Nissan LEAF läbib 322 000 km

• Linnaliiklus ja keskkond saavad heitevabast mobiilsusest kasu

 

10.10.2017–Tartu on Eesti juhtiv linn, viies läbi rahulikku revolutsiooni, kuna taksoettevõte Elektritakso viib oma autoparki tavalistelt sisepõlemismootoritega autodelt üle heitevabadele ja peaaegu kuulmatutele Nissan LEAF taksodele.

 

Maailma enimmüüv elektriauto (EV) on muutunud ka taksojuhtide lemmikuks. Olles meelitatud väiksematest jooksvatest kuludest ja ajendatud soovist olla ökosõbralik ettevõte, on ettevõttel Elektritakso kasutuses 50 100% elektrilist Nissan LEAF taksot.

 

Sellest on möödunud juba 5 aastat, kui esimesed murrangulised elektriautod liitusid autopargiga, Nissan LEAF taksod on läbinud kokku juba 10 000 000 kilomeetrit. Mõned LEAF taksod on läbinud juba 322 000-kilomeetri verstaposti ja on siiani heas tööseisukorras – selge tõend elektriauto kõrge kvaliteedi ja usaldusväärsuse kohta. Autod on kiirlaetavad, kasutades 100 protsenti rohelist energiat, mis tähendab, et nad kasutavad äri toiteks puhast energiat.

 

Üks ettevõttega Elektritakso seotud ettevõtja, hr. Ermo Kontson, ütles: „Me oleme Eestis kõige suurem elektritakso ettevõte, omades üle 95% selle valdkonna ärist. Meil on palju noori juhte, kes tavaoludes ei tulekski taksoärisse, kuid alustasid meie juures tööd just seetõttu, et sõidame elektriautodega. Elektriautoga sõita on palju meeldivam, nad liiguvad sujuvamalt, kiirendavad väga ruttu ja neid on väga kerge kasutada. Elektriautosid kasutavad inimesed ei taha kunagi tavaautode juurde tagasi pöörduda."

 

„Meie autopargi täielik üleviimine elektriautodele aitas meie ettevõttel minimeerida sõiduki teeninduskulusid ja vähendada kasvuhoonegaasi heitkoguse jalajälge Tartu linnas, kuna meie taksod läbivad päevas ligikaudu 200 kilomeetrit."

 

Eestis on Euroopa kõige suurem kiirlaadimise infrastruktuur. 163 kiirlaadijat on paigaldatud üle riigi, kattes kõiki tähtsamaid maanteesid, mis võimaldab lisaks linnadele ka üleriigiliselt hooldus- ja heitevaba mobiilsust.

  

Nissan LEAF on populaarne ka Euroopa taksoomanike seas – juhtide, kelle jaoks jooksvad kulud, kütusearved ja hooldusega seotud seisakuajad on edusaavutamisel määrava tähtsusega. Need teesõdalased muutuvad kiiresti elektrisõidukite toetajaks, näidates kolleegidele diislilt elektrile ümberlülitumisest saadavat kasu. 

 

Nissani Europe'i elektriautode osakonna juht Gareth Dunsmore ütles: „Kogu maailma linnadel seisavad ees rasked ülesanded seoses halva õhukvaliteedi ja kasvuhoonegaaside heitekoguste suurenemisega. Heitevabade sõidukite, nagu Nissan LEAF kaasamine suurlinnades tegutsevatesse taksoettevõtetesse on oluline samm neid ülesandeid lahendama asumisel."

 

Nissan LEAF on maailmas kõige paremini müüv elektriauto, mida on üle maailma müüdud rohkem kui 280 000 sõidukit. Uus 30 kWh võimsusega LEAF 30 võimaldab ühe laadimisega läbisõitu kuni 250 km, mugavus ja sõiduomadused sobivad hästi linnakeskkonda. Nissan Leaf pakub lisaks heitevaba olemise kasust neli korda odavamaid jooksvaid kulusid kui tavalistel sisepõlemismootoritel, ja kuni 40 protsenti kokkuhoidu hoolduskuludelt.