Nissan avalikustas sündmusel „Nissan Futures 3.0“ elektrilise ökosüsteemi / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan avalikustas sündmusel „Nissan Futures 3.0“ elektrilise ökosüsteemi

  • UUED ELEKTRISÕIDUKID TARBIJATELE JA ETTEVÕTETELE: uus Nissan LEAFI eriversioon 2.ZERO Euroopa jaoks ja kaubik Nissan e-NV200 koos uue täiustatud akuga, mis võimaldab ettevõtetel sõita ühe laadimisega kuni 100 km kaugemale.
     
  • TARISTU PÜHENDUMUSE KINNITAMINE: Nissan laiendab Euroopa suurimat kiirlaadijate taristut 20% võrra, andes teada 1000 lisa kiirlaadija paigaldamisest järgmise 18 kuu jooksul, laadijate arv kasvab praeguselt 4600 laadijalt 5600 laadijale

 

  • LAIENENUD VALIK KODU- JA ÄRIKASUTUSE LAADIJAID: saabumas on uus, 7 kW laadija, mis laeb elektriautot kodus senisest kaks korda kiiremini ja uus 22 kW laadija ärikasutuseks ning 100% taastuvenergia salvestus- ja laadimisseade.
     
  • MURRANGULINE LAHENDUS „TASUTA ENERGIA ELEKTRIAUTODELE”: pöördeline kaubanduslik lähenemine elektriautodele tasuta energia andmiseks kasutades Nissani ainulaadset kahesuunalist laadimistehnoloogiat.

 

2. 10.2017 - Nissan avalikustas täna oma tuleviku elektrilise ökosüsteemi plaanid Euroopale, mis keerlevad nelja alustala ümber: uute elektriautode turuletoomine, täiendav investeering taristusse, aku täiustused ja murranguline uus lahendus, mis seisneb Nissani elektriautode juhtidele tasuta energia pakkumises, kasutades ainulaadset kahesuunalise laadimise tehnoloogiat.

 

Teadaanded tehti kolmandal Nissan Futuresi sündmusel „The Car and Beyond” Oslos Norras.

 

Nissan Europe’i esimees Paul Willcox ütles: „Nissan pani aluse elektriautode revolutsioonile peaaegu 10 aastat tagasi. Selle aja jooksul oleme müünud rohkem elektriautosid kui ükski teine tootja maailmas. Nüüd paneme paika oma plaanid järgmiseks aastakümneks, mil saab näha veelgi suuremaid investeeringuid taristusse, täiustatud akusid ning uut viisi, kuidas inimesed kasutavad ja maksavad oma autode energia eest.”

 

Ta lisas: „Lihtsamalt öeldes oleme seda asja teinud kauem kui keegi teine, oleme müünud rohkem kui keegi teine ja meil on tulevikuks põnevamad plaanid kui kellelgi teisel.”

 

UUED SÕIDUKID

 

Sündmuse „Nissan Futures 3.0" tipphetk oli uue Nissan LEAFI avalikustamine Euroopas, kus hakatakse pakkuma eriversiooni 2.ZERO. Uus LEAF on Nissani intelligentse mobiilsuse ikoon ja see suudab ühe laadimisega läbida 378 km (NEDC*). Sõiduk on varustatud leidliku tehnoloogiaga, mille hulka kuuluvad täiustatud juhiabisüsteem ProPilot, mis tagab ohutuma ja mugavama sõiduelamuse, ning ProPilot Park täiesti autonoomseks parkimiseks. Auto e-Pedali tehnoloogia võimaldab juhtidel sõita ja pidurdada sujuvamalt ning voolujoonelisem disain teeb maailmas enim müüdud elektriauto ihaldusväärsemaks kui kunagi varem.

 

Teine sündmusel „Nissan Futures 3.0" avalikustatud toode on täiselektrilisele kaubikule e-NV200 uus 40 kWh aku, mis pakub 60% suuremat sõiduulatust ehk kuni 280 km sõiduulatust NEDC[1]standardi järgi. Kuna aku suurus ja mass jäävad samaks, ei vähene ei pagasiruum ega ka kandevõime. Mis kõige olulisem, uuendus võimaldab täiselektrilise kaubiku elukutselistel juhtidel ja ettevõtetel teha tarneid kõikjale, sest nüüd saab ühe laadimisega sõita 100 km kaugemale.

 

PÜHENDUMUS TARISTULE

 

Nissan teatas täna oma kavast laiendada olemasolevaid laadimisjaamu järgmise 18 kuu jooksul 20% võrra. Töötades elektriautode laadimisstandardiga CHAdeMO, on Nissan juba ehitanud üle Euroopa kõige ulatuslikuma laadimisvõrgustiku, mis hõlmab üle 4600  kiirlaadijat. Nissani kavatseb järgmise 18 kuu jooksul investeerida täiendava 1000 laadija paigaldamisse. Koostöös omavalitsuste ja sektorite juhtidega kogu Euroopas on eesmärk kindlustada, et välja töötatud plaanid pakuksid autojuhtidele maksimaalset mugavust püstitades uusi laadimisjaamasid maanteedele, olulise tähtsusega suurlinnadesse ja väiksematesse linnadesse.

 

UUED TÄIUSTATUD AKUD

 

Nissan teatas ka oma uutest 2018. aasta kodu- ja ärikasutuse laadimisseadmetest, pakkudes omanikele rohkem valikuvõimalust kui eales varem.

 

Nissani topelt kiire 7 kW laadija lubab elektriauto omanikel saavutada 100% laetus vähem kui 6 tunniga, mis on 70% võrra lühem aeg võrreldes eelmise põlvkonna laadimistehnoloogiaga.

Topelt kiire laadija on loodud elektriautode omanikele, et pakkuda neile kiiremat laadimist, kui Nissan eales varem on pakkunud.

 

Nissani 22 kW laadija on veel kiirem, võimaldades teil oma elektriautot laadida 2 tunniga.

Mõeldud küll peamiselt äriklientidele ja autopargi haldajatele, kuid soetada saavad selle kõik need kliendid, kes soovivad veel kiiremat laadimiskogemust.

 

Nissan tutvustas ka oma uut koduenergia salvestussüsteemi, mis on järg edukale xStorage’ile. See on spetsiaalselt loodud elektriauto omanikele. Selle abil saavad elektriauto omanikud oma autot laadida lihtsalt,  ühendades auto kodulaadijasse. Sellesse on sisse ehitatud energiasalvestussüsteem, mis annab klientidele võimaluse oma energiakulusid paremini juhtida ja päikesepaneelidest toodetud energiat salvestada, pakkudes oma autole 100% null emissiooniga ja taastuvenergiat.

 

See on järg Nissani edukale energiasalvestuslahendust xStorage, mis arendati välja koostöös ettevõttega Eaton, on üle Euroopa müüdud rohkem kui 1000 tükki ja prognoositavalt müüakse enne 2018. aasta märtsi lõppu kokku 5000 seadet. Nissani eesmärk on müüa 2020. majandusaasta lõpuks 100 000 seadet.

 

Uus valik kodu- ja ärikasutuse laadimissüsteeme on saadaval alates aastast 2018.

  

MURRANGULINE TASUTA ENERGIA LAHENDUS ELEKTRIAUTODE JUHTIDELE

 

Nissan andis täna teada julgest eesmärgist pakkuda elektriautode juhtidele tasuta energiat.

 

Nissan on viimase aasta jooksul Taanis katsetanud uut murrangulist sõiduviisi ja nüüd on sellest saanud avatud pakkumine kõigile äriklientidele terves riigis. Kliendid saavad Nissani kahesuunalise laadimise abil kasutada oma auto või kaubiku aku laadimiseks elektrivõrgust saadud energiat ja müüa seda tagasi teistele kasutamiseks. See tähendab, et puuduvad kütus ja energiakulud, on ainult tasuta sõitmine.

 

Ja Taani on üksnes algus. Nissan andis teada ka partnerlusest ettevõttega OVO, mis võimaldab klientidel osta Nissani koduse energiasalvestuslahenduse XStorage soodushinnaga. Nagu Taaniski saavad juhid energiat võrku tagasi müüa. See aitab suurendada energiavõrgu stabiilsust maailmas, kus rahvastiku arvu suurenemise ja linnastumise tõttu nõudlus energia järele üha kasvab. Tulemuseks võib olla ka kasutajate lisasissetulek kuni 399 eurot aastas.

 

Nissan tutvub juba võimalustega Euroopa teistes piirkondades, et muuta tasuta sõitmine tuleviku verstapostiks.

 

Paul Willcox lisas: „Järgmiste aastakümnete jooksul muudab elektriline ökosüsteem meie elustiili. Täiselektrilised sõidukid, nagu uus LEAF ja n-NV200, on selle algus, aga muudatuste mõju ulatub palju kaugemale. Kui heitgaase on vähem, muutuvad meie linnad ja õhk puhtamaks. Intelligentsete ohutusfunktsioonide abil saab autoõnnetusi märgatavalt vähendada. Kui sõidukid ja neid ümbritsev keskkond on paremini ühendatud, ei pea enam iga päev kooli või tööle sõitmisel ummikutes istuma. Kui inimesed saavad laadida oma sõidukeid ja koduseid seadmeid üksteiselt saadud energiaga, saame oma aega ja energiavarusid kasutada tõhusamalt kui kunagi varem.”

 

[1] Ootab lõplikku ametlikku kinnitust.

 

*NEDC Subject to final homologation process