Uus Nissan LEAF Euroopa turu jaoks: tõstame massturu elektriautode taset / AUTOSPIRIT / Uudised

Uus Nissan LEAF Euroopa turu jaoks: tõstame massturu elektriautode taset

  • Nissani intelligentsete transpordilahenduste ikoon on suurema võimsuse ja sõiduulatusega ning täiustatud ohutustehnoloogia ja ühenduvusega, mis teeb sellest kõige täiuslikuma ja kättesaadavama 100% elektriauto maailmas
  • Esmaesitlusele Euroopas pühendatud eksklusiivne versioon Nissan LEAF 2.ZERO on saadaval alates tänasest  

 

2.10.2017 – Nissan avalikustas täna Euroopa jaoks mõeldud uue Nissan LEAFi, maailma enimmüüdud nullheitkogusega elektriauto uue arenduse. See uhiuus mudel, millesse on lõimitud Nissani intelligentse mobiilsuse visioon, on saanud täiesti uue kuue, mida iseloomustab suurem sõiduulatus, dünaamiline kujundus, täiustatud juhiabitehnoloogia ja tõhusam ühenduvus.

 

LEAFi ametlikul esitlusel Euroopas „Nissan Futures 3.0" Oslos Norras ütles müügi- ja turundusosakonna vanemasepresident Philippe Saillard: „Uhiuus Nissan LEAF on kõige täiuslikum ja kättesaadavam 100% elektriauto maailmas. See on Nissani intelligentsete transpordilahenduste ikoon, meie tulevikuvisioon. See on auto, mis paneb su ennast tundma enesekindlamalt, pakub põnevust ja on rohkem ühendatud kui ükski teine tavatarbijale mõeldud elektriauto maailmas. See on lihtsalt hämmastav."

 

Nissani intelligentne võimsus: e-jõuseade, mis tagab suurema sõiduulatuse ja rohkem põnevust

 

Uut Nissan LEAFI iseloomustab suurem sõiduulatus: 378 km* ühe laadimisega, mis võimaldab sõita kaugemale. Seda toetab laiendatud CHAdeMO kiirlaadimisvõrk Euroopas. Uue e-jõuseadme võimsus 110 kW ja pöördemoment 320 parandavad kiirendust ja suurendavad juhi sõidurõõmu.

 

Nissani intelligentne juhiabisüsteem: tehnoloogia, mis on mõeldud sõidunaudingu ja turvalisuse suurendamiseks ja stressi vähendamiseks

 

Nutikad tehnoloogiad

 

Uus Nissan LEAF on täis nutikat tehnoloogiat, mille hulka kuulub täiustatud juhiabisüsteem ProPILOT, mis tagab turvalisema ja mugavama sõidu. ProPILOT kasutab rooli, pidureid ja kiirendust, aidates juhti ühe sõidurea piires, kui selleks peaks tekkima vajadus, näiteks ummik või kui liiklusvoog seiskumine. Liiklusvoo taastumisel käivitub süsteem automaatselt, et järgneda eessõitvale autole. Varustuses on ka ProPILOT Park täisautonoomseks.

 

Parem kontroll, vähem stressi

 

Uue Nissan LEAFI uuenduslik e-pedaali tehnoloogia muudab tavapärast sõidukogemust, paigaltvõttes, kiirendades, aeglustades ja peatades auto kõigest surve suurendamisel või vähendamisel gaasipedaalile. Gaasipedaali täielikul vabastamisel rakenduvad hüdraulilised ja hõõrdpidurid automaatselt, seisates auto täielikult ja regenereerides pidurdusenergiat aku laadimiseks. Auto püsib oma kohal ka järsul tõusul või langusel, kuni juht vajutab uuesti gaasipedaalile. See tehnoloogia vabastab juhi pingest, nagu seda pole varem tehtud.

 

Nissani intelligentne lõimumine: seob aku võimsuse sotsiaalse taristuga

 

Uus Nissan LEAF on rohkemat kui lihtsalt üks elektriauto

 

Uus Nissan LEAF on rohkemat kui ka lihtsalt üks 100% elektriauto. See on ainulaadse kahesuunalise laadimissüsteemiga varustatud mobiilne energiaseade. See tähendab, et süsteem võimaldab anda energiat ümbritsevale maailmale tagasi, ühendudes kodude ja kontoritega. Tänu Nissani uuenduslikule tehnoloogiale Vehicle-to-Grid võimaldab see suunata liigse energia isegi kohaliku elektrivõrgu toetamiseks ja stabiliseerimiseks.

 

Stiilne välimus…

 

Täiustatud tehnoloogia ei ole ainus, millega uus Nissan LEAF pilke püüab. Voolujooneline siluett, terav, dünaamiline välisilme ja suurepärane aerodünaamika muudavad selle Euroopa tarbijatele meelepärasemaks. Kõik, kes on kursis Nissani kujunduse eripäradega, tunnevad ära selle iseloomulikud bumerangikujundusega tuled, V-kujulise esiosa, selget sinist värvi pinnaga ühetasase iluvõre ja tagumise põrkeraua sinise liistu.

 

… ja sisekujundus

 

Uue Nissan LEAFI täiesti uue kujundusega salong keskendub juhile, ühendades nutika ruumikasutuse optimaalse funktsionaalsusega. „Liugleva tiiva" kujuline esipaneel ning erksinised õmblused istmetel, armatuurlaual ja roolil loovad lõõgastava keskkonna, tagades puhta kvaliteetse tunnetuse. Uus 7-tolline värviline (TFT) ekraan rõhutab selliseid põhiomadusi nagu turvakilbi tehnoloogia, võimsuse mõõdik ning heli- ja navigatsiooniteave. Parema ühenduvuse tagamiseks on süsteemi lõimitud ka Apple CarPlay.*

 

*Apple CarPlay ei ole Baltikumi regioonis saadaval.

 

Ainulaadne versioon esmaesitluse tähistamiseks

 

Uhiuue 2. põlvkonna Nissan LEAFI Euroopa esmaesitluse tähistamiseks on alates tänasest saadaval ainulaadne versioon: uue LEAF 2.ZERO piiratud väljalase. See versioon on esimene mudel Euroopas, mis on täielikult varustatud Nissani tehnoloogiaga ProPILOT, mis tagab kõige enesekindlama ja mugavama sõidukogemuse. Auto hind on 38 900 eurot, autod tarnitakse alates 2018. aasta märtsist.

 

2017 Nissan LEAF spetsifikatsioon 

 

Välimus

 

Kogupikkus (mm)

4,480

Kogulaius (mm)

1,790

Kogukõrgus (mm)

1,540

Teljevahe (mm)

2,700

Rööbe eesmine/tagumine (mm)

1,530-1,540/1,545-1,555

Kliirens (mm)

150

Õhutakistus (Cd)

0.28

Rehvid

205/55R16 or 215/50R17

Pagasiruumi maht (VDA)

435 L

 

Kaal/mahutavus

(kg)

Tühimass

1,490-1,520

Mahutavus

5 reisijat

Täismass

1,765-1,795

 

Aku

 

Tüüp

Liitium-ioon aku

Mahtuvus

40 kWh

 

Elektrimootor

 

Nimi

EM57

Maksimum võimsus

110 kW (150   hj)/3283~9795 pm

Maksimum pöördemoment

320 Nm / 0~3283 pm

 

Jõudlus

 

Sõiduulatus

378 km

Laadimisaeg

16 tundi (3 kW)

6 tundi (uus 7 kW*)

Kiirlaadimine (kuni 80%)

40 minutit (50 kW)