Nissan tähistab BladeGlideriga Goodwoodi kiiruse festivalil 70 aasta möödumist elektriautode tootmise algusest / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan tähistab BladeGlideriga Goodwoodi kiiruse festivalil 70 aasta möödumist elektriautode tootmise algusest

  • 2017 aastal näeb Nissanit tähistamas 70 aasta möödumist esimese elektriauto lansseerimisest
  • Värskeim ja kõige põnevam elektriauto – BladeGlider -  võtab omale keskse koha Goodwoodi kiiruse festivalil
  • NISMO sportlasest Lucas Ordóñezist sai esimene võidusõitja, kellel õnnestus katsetada BladeGliderit.

  • Ülipõnev raja sõit ajaloolisel Goodwoodi ringrajal näitab sport-elektriautode potentsiaali.

  • Vaata Lucas Ordóñezi sõitu siit.


Täpselt 70 aastat pärast Nissani esimese elektriauto turuletoomist on selle vaimne järeltulija – Nissani sportauto prototüüp BladeGlider – võtnud keskse koha Goodwoodi kiiruse festivalil.

 

100% elektriline prototüüp veetis nädalavahetuse täis tihedat tegevust sh elektrifitseeriv etendus kuulsal Hillclimbi rajal.

 

Nädalavahetuse kulminatsiooniks oli pühapäeval toimunud testsõit ajaloolisel Goodwoodi ringrajal. NISMO sportlane Lucas Ordóñez võttis maksimumi täiselektrilisest BladeGliderist ja temast sai esimene professionaalne võidusõitja kolmeistmelise roolis.

 

Nissani elektriautode edulugu algas 1947. aastal – täpselt 70 aastat tagasi -  täiselektrilise, 4-kohalise Tama lansseerimisega, mis oli saadaval nii sõiduauto kui kaubikuna. Täislaetud akuga oli tema sõiduulatuseks 65 km. Alguselt oli selle sõiduki loojaks Tokyo Electro Automobile Co Ltd, millest hiljem sai Nissani osa.

 

Nissan Tama 1947. aasta debüüdist alates on kaubamärk omandanud väärtusliku pärandi heitevaba tehnoloogia alal. See oli teerajaja elektriautode revolutsioonile, mille käigus toodi turule maailma esimene massituru elektriline sõiduauto – Nissan LEAF – aastal 2010. Uuest, teise põlvkonna Nissan LEAFist kuulete täpsemalt selle esmaesitlusel 6.septembril.

 

Ordóñez, endine Nissani GT Academy võistluse võitja, oli elevil võimalusest testida ja juhtida BladeGliderit.

 

Ta kommenteeris: "Sõita BladeGlideriga kuulsal Goodwood Motor Circuit ringi on olnud fantastiline kogemus. See on põnev auto sõitmiseks, nii palju pöördemomenti juba stardihetkest alates. See on tõeline lõbu sõita sellisel ringrajal sellise autoga ning kurve läbib ta ka kiirelt."

 

BladeGlideri debüüt Goodwoodi kiirusfestivalil aitas demonstreerida Nissani intelligentse mobiilsuse nägemust kaubamärgi mudelite veelgi kindlamast, paremini seostatud ja põnevamast tulevikust. BladeGlider toetab ka Nissani liikumist #ElectrifyTheWorld, mis on pühendunud aruteludele jätkusuutliku energiakasutuse rakendamise üle.

 

BladeGlider on loodud elektriautodega seotud põnevuse näitamiseks, mida LEAFi omanikud igapäevaselt kogevad. Nissan on auto välja töötanud koostöös oma projekti tehnilise partneri, Ühendkuningriigis asuva ettevõttega Williams Advanced Engineering.

 

Vaata Lucas Ordóñezi sõitu siit.