PILGUHEIT NISSANI TULEVIKUMUDELITELE GENFI AUTONÄITUSEL / AUTOSPIRIT / Uudised

PILGUHEIT NISSANI TULEVIKUMUDELITELE GENFI AUTONÄITUSEL

 

Neli ideeautot - sealhulgas kaks maailmas esmaesitlusele tulevat sõidukit - annavad aimu ettevõtte tulevikunägemusest

  

Lühipilgul

 

  • Kahe ideeauto maailma esmaesitlus
  • Ideeauto INVITATION, mis on aluseks uue põlvkonna kompaktsele luukpärale
  • Ideeautode Juke NISMO ja e-NV200 Euroopa esmaesitlus
  • Suurejooneline NISMO esitlus-show
  • Uued elektrisõidukid
  • Veel üks maailma esmaesitlus... üksikasjad on hetkel veel saladuses
  • Kindlus turu suhtes 2012.aastal tänu 2011.aasta rekordilisele müügile

 

8.-18. märtsini toimuval Genfi autonäitusel astuvad Nissani boksis lavale neli tulevikku vaatavat ideeautot, mis lubavad ettevõttel 2012. aastale kindlustundega vastu minna.

 

Ideeautod täiendavad Nissani uuenduslike mudelite ridu, muutes need veel tugevamaks ja mitmekülgsemaks. Just tänu heale mudelivalikule saavutas Nissan 2011. aastal rekordilised müüginumbrid.

 

Ideeauto INVITATION

Üheks tõmbenumbriks kujuneb ideeauto INVITATION maailma esmaesitlus, sest selle põhjal jõuab 2013. aastal Euroopas tootmisse uus seeriamudel. Uus kompaktne mudel, mis on samas klassis Micra ja Juke'iga, teeb Nissanist kõnealuses segmendis kõige suurema mudelivalikuga autotootja.

 

Enesekindla ja energilise disainiga INVITATIONi salong on hoolimata kompaktsest kerest moodne ja ruumikas. Uus rabav, kerge konstruktsiooni ja tipptasemel mootoriga ideeauto on näide Nissani uusimast tipptehnoloogiast. Sõiduk pakub hoolimata erakordselt väikesest kütusekulust ja heitmete hulgast suurepärast sõidudünaamikat - Nissan on tuntud põhimõtte poolest, et ühegi omaduse parandamiseks ei tehta järeleandmisi teiste omaduste arvelt.

 

INVITATION pakub suuremal hulgal uusimaid tehnilisi lahendusi kui ükski teine sama klassi sõiduk. Muu hulgas kuuluvad varustusse palju kiidusõnu pälvinud täisvaatemonitor (AVM), mis hõlbustab parkimist tänu linnulennulisele ülevaatele sõiduki ümbruskonnast, ning Nissani nn turvakilbi moodustavad kaamerad ja lähedusandurid, mis hoiatavad võimalike ohtude eest.

 

 

INVITATION on üks kahest Genfi autonäitusel maailma esmaesitlusele tulevast ideeautost. Teise ideeauto üksikasju hoitakse kuni näituseni hoolikalt saladuses.

 

See ei ole sugugi kõik! Lisaks toimub Genfis veel kahe ideeauto Euroopa esmaesitlus. Need annavad aimu Nissani tulevikusuundumustest.

 

Ideeauto e-NV200

Esimene, mis kannab nime e-NV200, on Nissani järjekordne 100% elektri jõul liikuv sõiduk. e-NV200 põhineb paljude auhindadega pärjatud mudelil NV200, mis on saadaval kahe  versioonina - Combi ja Evalia - ning kujutab endast ruumikat, kuni seitsmekohalist pereautot. NV200 valiti hiljuti New Yorgi uue põlvkonna kollaseks taksoks, seega muutub see mudel Suure Õuna tänavatel peagi tavaliseks vaatepildiks.

 

e-NV200 demonstreerib Nissani uut lähenemist heitkoguste vähendamisele. Ettevõtte keskkonnasäästlikkusest annab tunnistust ka palju auhindu võitnud sõiduauto LEAF, mis on maailma suurematel turgudel juba müügile ja teedele jõudnud.

 

Ideeauto Juke NISMO

Ka Juke NISMO on ideeauto, mis näitab teed tulevikku. Esimest korda 2011. aasta detsembris Tokyo autonäitusel avalikkuse ette toodud Juke NISMO on isikupärasecrossover'i Juke sportlikum versioon.

 

Juke NISMO, mille väljatöötamisel pakkus inspiratsiooni Nissani legendaarne autospordi divisjon NISMO, tutvustab ettevõtte uut strateegiat: luua Nissani tavamudelite põhjal võimsaid luksuslikke sportversioone, mis pakuvad tõeliselt meelierutavaid sõiduelamusi.

 

Neli mainitud ideeautot täiendavad veelgi Nissani mudelivalikut, millest rikkalikumat ei leidu praktiliselt ühelgi teisel autotootjal. Muu hulgas kuuluvad Nissani valikusse linnaauto Pixo, supermini Micra, suurt müügiedu nautivad crossover'id Juke ja Qashqai, karmid maasturid Pathfinder ja Navara, teedrajav elektrisõiduk Nissan LEAF EV ja muljetavaldav superauto GT-R.

 

Nissan tegeleb pidevalt oma toodete täiustamisega ning seetõttu on paljude tootmises olevate mudelite juures tehtud 2012. mudeliaasta eel pisimuudatusi, samuti on toodud turule ostjatele uusi võimalusi ja lisanaudinguid pakkuvaid eriversioone.

 

Innovaatilised ja meelierutavad

Kõigil Nissani märki kandvatel sõidukitel on üks ühine tunnus. Kõiki Nissaneid, nii sõiduautosid kui ka kaubikuid, võib iseloomustada märksõnadega „innovaatiline" ja „meelierutav". Selline lähenemisviis on ennast selgelt õigustanud - hoolimata keerukatest aegadest majanduses saavutas Nissan 2011. aastal Euroopas läbi aegade parima tulemuse. Müük kasvas 2010. aastaga võrreldes 25% ning ettevõtte turuosa kasvas enneolematult suure 3,7%-ni.

 

Müüginumbrid olid möödunud aastal igas kuus suuremad kui 2010. aastal samal ajal ning ettevõtte positsioon tugevnes oluliselt kõigil põhiturgudel, sealhulgas kolmel kõige suuremal turul: Venemaal, Suurbritannias ja Prantsusmaal. Venemaal müüdi möödunud aastal 138 827 sõidukit (kasv 74%), Suurbritannias 107 053 sõidukit (kasv 11%) ja Prantsusmaal 77 783 sõidukit (kasv 31%).

 

Nissani enim müüdud mudel oli Qashqai. Hoolimata sellest, et Qashqai on tootmises juba viiendat aastat, naudib ta jätkuvalt suurt müügiedu ning pälvis tiitli „sõiduk, mis trotsib gravitatsiooni". Aastal 2011  leidis üle Euroopa endale uue omaniku enam kui 250 000 kõnealust etaloniks olevat crossover'it, mis on saadaval nii viieistmelisena kui ka seitsmekohalise versioonina Qashqai+2.

 

Nissani Euroopa müügi- ja turundusosakonna vanemasepresident Paul Willcox lausus: „Edu pandiks on oma klassi etaloniks kujunenud mudelid, mis on disainitud, projekteeritud ja ehitatud Euroopas Euroopa turule. Nissan toodab umbes 70% Euroopas müüdavatest sõidukitest Suurbritannia, Hispaania ja Venemaa tehastes. See tagab meie mudelite vastavuse eurooplaste ootustele nii stiili, kvaliteedi, sõiduomaduste kui ka töökindluse poolest."

 

„Nende nelja ideeauto visandatav pilt ning meie praegune tugev ja suur mudelivalik näitavad, et Nissan võib kõigis oma tegevuse aspektides julgelt tulevikule vastu astuda. Oleme seadnud eesmärgiks tõusta Euroopas 2016. aastaks Aasia automargiks nr 1."

 

Kontakt:

Mindaugas Plukys
Communications Manager Balti riikide

Nissan Nordic Europe Oy
Laisves Ave. 1, LT-03150 Vilnius
Leedu
Tel: +370-5-2653299
mplukys@nissan-europe.com


Taina Erkkilä
Communications Director Nissan Nordic Europe Oy
Tel: +358 (0) 10 770 5311
terkkila@nissan-europe.com