Nissan Motorexil 2006 / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan Motorexil 2006

Nissan viib tänavusel Motorexil läbi nelja uue mudeli Eesti esmaesitlused. Lisaks neile näitab Nissan koostöös Columbia Sprotswear Companyga valminud X-Traili erimudelit.

NOTE

NOTE näol on tegemist esimese autoga kolmest erinevast mudelist, mis vahetavad välja aastaid suurt populaarsust nautinud Almera. Ääretult avara ning funktsionaalse salongilahendusega auto mootorivalikusse kuuluvad 1,4 ja 1,6 liitrised bensiinimootorid, mille võimsused on vastavalt 88 ja 110 hj. Saadaval nii manuaal- kui automaatkäigukast.

Äsja Genfis esitletud auto esimesed eksemplarid jõuavad Eestisse mõni nädala enne Motorexi algust. NOTE hinnaskaala jääb vahemikku 180 - 270 000.-

Micra C+C

Nissani populaarsel väikeautol Micra baseeruv kupee-kabriolett eristub teistest nii disainilt kui Auto-Open Roof® lahtikäiva katuse poolest. Nimelt on Micra C+C esimene auto omataoliste seas, mil poolenisti klaasist kastus. Integreeritud klaaspaneeliga C-VIEW® katus avatakse ja suletakse elektriliselt, kogu operatsioon võtab aega vaid 22 sekundit.

Nissani uue perekonnaliikme mootorivalikusse kuulub 2 erinevat jõuallikat - Micralt tuntud 1,4-liitrine 88hj mootor ja 1,6-liitrise mootoriga sportmudel. Auto baasvarustus on ääretult rikkalik: 15” kergsulamveljed, elektrilised aknad kogu auto ulatuses, elektrilised soojendusega välispeeglid, kuue kõlariga integreeritud audiosüsteem koos roolilt juhtimisega, pardakompuuter, sportistmed, eesmised udutuled, väljalülitatav kaassõitja turvapadi ja Micra 160SR spoileri pakett. Lisaks loomulikult eelpool mainitud C-VIEW® klaaskatus ja Auto-Open Roof® süsteem.

Micra C+C hinnaskaala jääb vahemikku 270 - 330 000.-

Murano

Murano murrab ettekujutust traditsioonilisest 4x4 sõidukist kombineerides endas maasturi funktsionaalsuse, luksussedaani mugavuse ning sportauto võimsuse, koondades selle silmapaistva ning täiesti unikaalse disainiga pakendisse. Tegemist on puhastverd crossover’iga - autoga, mis ühendab endas erinevate autoklasside parimaid omadusi. Auto loomisel said Nissani insenerid inspiratsiooni legendaarsest sportkupeest 350Z. Nii saabki Murano kohta lihtsustatult öelda, et tegemist on kõrgemale tõstetud kerega, lisatud tagumise istmerea ja nelikveosüsteemi omava 350Z versiooniga.

Murano südameks on Nissani legendaarselt sportkupeelt 350Z pärinev 3,5-liitrine V6 bensiinimootor, mis juba 11 aastat järjest maailma 10 parima jõuallika hulka nimetatud. Eriline on Murano juures seegi, et käsikasti või tavapärase automaatkäigukasti asemel on kasutusel luksusautole palju sobilikum kuueastmeline Xtronic CVT variaatorkäigukast, mis toimib sujuvalt, ilma tavalisele automaatkastile omaste jõnksatusteta. Murano maastikuvõimekuse alustalaks on Nissani elektrooniliselt juhitav ALL MODE 4x4 süsteem, mis esmakordselt võeti kasutusele Nissani superauto Skyline GT-R juures.

350Z Roadster

Maailma enim müüdud sportauto avaversioon peale uuenduskuuri esmakordselt Eestis. Endise 280 hj asemel on legendaarse 3,5 V6 võimuseks nüüd 300 hj. See kiirendab auto 6,3 sekundiga sajani ja annab suurepärase kiirenduse igal kiirusel.

Uus Nissan 350Z Roadster on kõik see, mida ühelt sportautolt tahta võiks: erakordne jõud, pead pöörama panev aerodünaamiline disain ja avatud katus, kust värske suveõhk puhumas.

X-Trail COLUMBIA

2006. aasta alguses käivitus Nissani koostööprojekt Columbia Sportswear Company'ga. Koostöö tulemusel toob Nissan turule X-Traili erimudeli nimega Columbia. X-Trail Columbia erineb teatud määral senistest X-Traili mudelitest - lisandunud on varustust, mida X-Trailil seni polnud. Suurimaks uudiseks on “Joyful” pakett, mis sisaldab endas mänguasjade kasti koos 12v pistikupesaga, "relax" tagaistmete peatugesid, tagaistmetele integreeritud lauaga käetuge, tagaistujate lugemisvalgusteid, seljatugede taskuid. Lisaks “Joyful” paketile on autol veel kroomitud lävepakud, Columbia logo kandvad tekstiilmatid ja Columbia sümboolika auto tagaluugil.

X-Trail Columbia on saadaval 2,0- ja 2,5-liitriste bensiinimootorite ning 2,2-liitrise diiselmootoriga. Auto hinnad jäävad vahemikku 372 - 550 000.-

Lisaks neile uudismudelitele leiab Nissani stendilt läinud aastal turule jõudnud luksuspikapi Navara ja Lätis 2005.a. parima maasturi tiitli võitnud Pathfinder’i.