NISSAN KINNITAB SUNDERLANDI TEHASE TULEVIKUPLAANID / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN KINNITAB SUNDERLANDI TEHASE TULEVIKUPLAANID

27.10.2016 — Nissan Motor Company Ltd teatas pärast firma juhtkonna koosolekut, et hakkab Sunderlandi tehases tootma järgmise põlvkonna Qashqaid ning samuti lisandub tootmisesse ka järgmise põlvkonna X-Trail.

Nissani otsus järgnes Ühendkuningriigi valitsuse lubadusele tagada, et Sunderlandi tehas jääb konkurentsivõimeliseks. Selle tulemusena suurendab Nissan oma investeeringuid Sunderlandis, kindlustades ja säilitades sellega üle 7000 töötaja töökohad tehases.

"Mul on hea meel teatada, et Nissan jätkab investeerimist Sunderlandi tehasesse. Meie sealsed töötajad muudavad tehase ülemaailmselt konkurentsivõimeliseks tööstuseks, mis toodab kõrge kvaliteedi ja väärtusega tooteid iga päev, "ütles Nissani esimees ja tegevdirektor Carlos Ghosn. "Toetus ja kinnitus Ühendkuningriigi valitsuse poolt annavad meile otsustuskindluse, et järgmise põlvkonna Qashqai ja X-Trail toodetakse Sunderlandis. Tervitan Briti peaminister Theresa May pühendumust Suurbritannia autotööstusele ja üldisele tööstuse strateegia arengule. "

Nissani Sunderlandi tehas avati 1986. aastal ja on sellest ajast tänaseni tootnud ligi 9 miljonit autot. Iga kolmas Britannias toodetud auto on valminud Sunderlandi tehases, mis on ka läbi aegade Suurbritannia suurim autotehas. Lisaks sellele eksporditakse 80% Sunderlandi toodangust üle 130 erinevale rahvusvahelisele turule. Sunderlandis on vähem kui 10 aasta jooksul toodetud rohkem kui 2 miljonit Qashqaid. Lisaks 7000 otsesele töökohale Sunderlandis toetab tehas veel 28 000 Briti autotööstuse tarneahela töökohta. Tänase seisuga on Nissan investeerinud Sunderlandi üle 3,7 miljardi naela.