NISSAN ESITLEB 2016. AASTA GENFI AUTONÄITUSEL TULEVIKULAHENDUSI / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN ESITLEB 2016. AASTA GENFI AUTONÄITUSEL TULEVIKULAHENDUSI

Nissani nutikate transpordilahenduste tulevikukäsituses on esikohal turvalisus ja jätkusuutlik tulevik

  • Toetub Nissani juhtpositsioonile elektriautode ja nutikate sõidukite valdkonnas. 
  • Uue tulevikukäsituse nurgakiviks on nutikad sõidulahendused, jõuallikad ja ühilduvad süsteemid. 
  • Tulevikukäsitus on välja töötatud selleks, et suunata Nissani toote- ja tehnoloogiaahela tegevust. 
  • Põhieesmärk on parandada nii juhi kui ka kaassõitjate sõidukogemust. 

Ideeauto IDS Euroopa esmaesitlus Genfis

  • Ideeauto IDS (Intelligent Driving System) kajastab Nissani ettekujutust tuleviku elektrisõidukitest ja isesõitvatest autodest.
  • Keerukad sensorisüsteemid ja tehisintellekt viivad meid sammu võrra lähemale tulevikule, kus liiklussurmad on välistatud.
  • Isesõitvate autode tehnoloogiat tutvustatakse Euroopas 2016. aastal.

Autopiloodiga Qashqai jõuab tootmisse 2017. aastal

  • See on Nissani esimene, isesõitva auto tehnoloogiaga sõiduk Euroopas järgmisel aastal
  • Tänu uuele tehnoloogiale suudavad autod sõita ühe sõiduraja piires iseseisvalt ja turvaliselt isegi tiheda liiklusega maanteedel
  • Aastaks 2020 on plaanis tuua turule mitmeid veelgi autonoomsemaid autosid.
  • Tootmine Euroopas elavneb, sest täiustatud Qashqaid hakatakse valmistama Sunderlandi tehases.

Crossover’ite Qashqai ja X-Trail põhjal valminud luksuslike ideeautode esmaesitlus maailmas

  • Silmatorkavad kujunduslahendused ja stiilielemendid esindavad värsket lähenemist suurt edu saavutanud crossover’ite segmendile.
  • Süsinikkiu kasutamine, 20-tollised veljed ja täiustatud V-kujulised mootorivõred edastavad selge sõnumi.
  • Aitavad selles segmendis leida võimalusi isikupära viimiseks täiesti uuele tasemele.
  • Qashqai põhjal valminud luksuslik ideeauto on varustatud Piloted Drive 1.0 tehnoloogiaga.

Täiesti uuel tasemel elektrisõidukite tehnoloogia

  • Nissani uude Euroopa keskusesse rajatakse maailma suurim energiahaldussüsteem.
  • 64 Nissan LEAFi akut hakkavad hoidma töös statsionaarset energiasalvestussüsteemi.
  • 100 V2G (vehicle-to-grid) laadijat moodustavad läbi aegade suurima elektrivõrku ühendatud elektrisõidukite süsteemi.
  • Näitab, kuidas saab elektrisõidukeid kasutada tuleviku energiahaldussüsteemides.

Sel aastal on Genfi autonäitusel rambivalguses Nissani tipptasemel tehnoloogia ja tuleviku-uuendused – nimelt tutvustab Nissan esimest korda avalikkusele nutikate transpordilahenduste tulevikukäsitust ja korraldab ideeauto IDS Euroopa esmaesitluse.

 

Nissani näituseboksi väljapanek annab värvika ülevaate sellest, milline on Nissani ettekujutus tulevikutranspordist, lisaks esitletakse seal tulevasi tehnoloogiaid. Ettekujutusest tulevikutranspordist kuni Nissani crossover’ite põhjal välja töötatud luksuslike ideeautodeni, mida iseloomustavad silmatorkavad kujunduslahendused ja stiilielemendid, kinnitab see väljapanek taas kord, et Nissan on üks huviäratavamaid ja uuendusmeelsemaid autotootjaid.

Nissani nutikate transpordilahenduste tulevikukäsitus, mille eesmärk on tuua turule heitmevabad sõidukid ja välistada liiklussurmad, võimaldab suunata Nissani toote- ja tehnoloogiaahela tegevust ning autotootja olulisi otsuseid selle kohta, milliseid jõuallikaid ja juhtimissüsteeme autodes kasutada ning kuidas sõidukeid ühiskonda lõimida.

Nissani nutikad transpordilahendused tuginevad kolmele uuenduslikule valdkonnale:

  • Nissani nutikad sõidulahendused - tõstab juhi kindlustunnet tänu Nissani isesõitvate autode tehnoloogiale, autopiloodile;
  • Nissani nutikad jõuallikad - rohkem tõhusust, rohkem jõudu, mida esindavad elektrisõidukid;
  • Nissani nutikad ühilduvad süsteemid – uued lülid autode ja ühiskonna vahel 

Nutikate transpordilahenduste tulevikukäsituse idee sai alguse Nissani ideeautost IDS, mille Euroopa esmaesitlus toimub Genfi autonäitusel. Ideeauto IDS, mis annab aimu Nissani tulevikukujutlusest elektrisõidukite ja isesõitvate autode vallas, on tähelepanu keskpunktis tänu tipptasemel elektrisõidukite tehnoloogiale, suurepärastele aerodünaamilistele omadustele, esmaklassilisele kiirendusele ja keerukale tehisintellektile.

See uus ideeauto, mis annab auto ja juhi suhetele täiesti uue sisu, tõestab taas, et Nissan sammub autotööstuse esirinnas, töötades välja praktilisi ja reaalselt kasutatavaid autonoomseid sõidutehnoloogiaid ning tuues seeläbi uuenduslikud ja põnevad lahendused kõigi käeulatusse.

Selle kohta pole paremat näidet kui mitmete auhindadega pärjatud crossover Nissan Qashqai. CrossoverQashqai on Euroopas pakutav Nissani esimene auto, mis sõidab järgmisel aastal tootmisliinilt maha, varustatuna autopiloodiga. Värskenduskuuri läbinud Qashqai, mida toodetakse Nissani tipptehases Sunderlandis, Ühendkuningriigis ja mis on varustatud tehnoloogiaga Piloted Drive 1.0, suudab sõita ühe sõiduraja piires iseseisvalt ja turvaliselt isegi tiheda liiklusega maanteedel.

Genfi autonäitusel tulevad esmaesitlusele ka Nissani crossover’itest kantud luksuslikud ideeautod, mis paistavad silma nii autopiloodi tehnoloogia kui ka täiesti uute, esmaklassiliste kujunduslahendustega. Need kaks pilkupüüdvat eriversiooni põhinevad Nissani enim müüdud crossover’itel Qashqail ja X-Trailil. Nissan on praeguste mudelite alusel analüüsinud, kuidas aitaks luksuslikum ja dünaamilisem kujunduskeel mitmete auhindadega pärjatud crossover’ite valikut veelgi ahvatlevamaks ja köitvamaks muuta.

Mõlemad autod esindavad alates Nissani disainikeele väljendusviisidest kuni tipptasemel materjalideni värsket lähenemist köitvatele ja esmaklassilistele Nissani crossover’itele. Kuigi autode väljatöötamisel on juhindutud märksõnast „urbanistlik maadeavastaja”, on mõlemad luksuslikud ideeautod täiesti erinäolised ja loodud püüdma eri sihtrühmade tähelepanu.

Lisaks on Qashqai põhjal valminud luksuslik ideeauto varustatud Piloted Drive 1.0 tehnoloogiaga - sama tehnoloogiaga, mis hakkab saadaval olema ka 2017 aasta Nissan Qashqai Euroopa mudelil.

Peale suurepärase väljapaneku Genfi autonäitusel muudab selle aasta meeldejäävaks ka tõik, et see on Nissani jaoks juba kuues järjestikune kasvuaasta ja Euroopas on saavutatud läbi aegade parim müügitulemus – 2015. aasta lõpu seisuga oli läbimüük 715 623 ühikut. Nissan on säilitanud 4% turuosa ning seab jätkuvalt uusi kõrgeid sihte, olles kasvatanud müüki näiteks Hispaanias, Itaalias, Ühendkuningriigis ja Saksamaal.

2016. aasta on verstapost ka Nissani tootmisrajatiste jaoks, sest Sunderlandi tipptehas tähistab oma 30. sünnipäeva ja Nissani Peterburi tehas tegutsemise 10. aastapäeva. See tõendab, et pidevad investeeringud kohaliku tootmise tugevdamiseks võtmetähtsusega turgudel tasuvad end ära. 

Nissani tegus sotsiaalmeediameeskond on kohal terve autonäitusel vältel ja hoiab teid näituseboksis toimuvaga kursis. Reaalajas uuendustest antakse teada Twitteri kaudu kontolt @nissaneurope, sõnumite jälgimiseks kasutage märksõna #NissanLive. Näituseboksist edastatud värskeimate uudistega saate tutvuda ka Nissani Facebooki lehel www.facebook.com/Nissan. Rohkem teavet Nissani ja selle tootevaliku kohta leiate veebilehelt http://www.nissan.eu/experience-nissan.html.

Nissani näituseboks (4150) asub 4. hallis.