QASHQAI CROSSOVER’IST SAI NISSANI ENIM TOODETUD SÕIDUK EUROOPAS / AUTOSPIRIT / Uudised

QASHQAI CROSSOVER’IST SAI NISSANI ENIM TOODETUD SÕIDUK EUROOPAS

Nissan on nüüdseks kolme aastakümne jooksul tootnud Euroopas Qashqaisid rohkem kui ühtegi teist mudelit. 

Auhinnalise crossover’i tootmismahud Sunderlandi tehases Ühendkuningriigis ületasid hiljuti eelmise kõige suurema kogutootmismahu ühe mudeli kohta. Seda rekordit (2 368 704 sõidukit) hoidis teine kuulus Nissani mudel Euroopas – Micra.

Qashqai jõudis 2 368 705 sõidukini ja ületas Micra rekordi vähem kui kümne aastaga. Nissani Sunderlandi tehas toodab ligikaudu 1200 Qashqaid päevas ja 2016. aasta veebruari lõpuks oli koguarv 2 398 134 sõidukit. Ükski teine auto Ühendkuningriigi autotööstuse ajaloos pole varem ületanud kahe miljoni sõiduki piiri niivõrd lühikese aja jooksul.

 

Nissani tootmise, ostmise ja tarneahela juhtimise vanemasepresident Euroopas Colin Lawther ütles: „Qashqai moodustas turule tulemisel täiesti uue segmendi ja jätkab crossover’ite seas standardite seadmist, toetades Nissani rekordilist kasvuperioodi Euroopas.” 

„Micra on Nissani märgilise tähtsusega mudel Euroopas: seda valmistati 18 aastat meie Sunderlandi tehases. Selle tootmismahu ületamine poole lühema ajaga näitab selgelt, kui kiiresti on Qashqai meie Euroopa klientidele meeldima hakanud.”

Ühendkuningriigis asuvas Nissani disaini- ja tehnikakeskuses Euroopa klientide jaoks kujundatud ning loodud Qashqai on Nissani üks paremini müüdavaid sõidukeid Euroopas. Samuti on see enim müüdavcrossover Euroopas. Nõudlusele vastamiseks on seda mudelit alates 2010. aastast toodetud ööpäev läbi. 

Nissan Qashqai on võitnud palju auhindu ja paistab, et nõudlus niipea vähenema ei hakka. 2015. aasta septembris sai teise põlvkonna Qashqaist mudel, mille tootmismaht on ületanud Ühendkuningriigis ehitatud sõidukite seas kõige kiiremini poole miljoni sõiduki piiri. Praegu valmib Sunderlandi tehases uus Qashqai iga 62 sekundi järel ehk 58 sõidukit tunnis. 

Nissan Qashqaist saab eestvedaja ka autonoomse juhtimise vallas. Kuu alguses teatas Nissan Genfi autonäitusel, et alates järgmisest aastast saab Qashqaist esimene autopiloodiga varustatud Nissani sõiduk Euroopas. Autopiloodi esimene versioon võimaldab autol sõita ühe sõiduraja piires iseseisvalt ja turvaliselt isegi tiheda liiklusega maanteel. Uued tehnoloogilised täiustused on arendamisel. 

Lawther lisas: „Tänu Qashqaile on meie Sunderlandi tehasest saanud kõigi aegade suurim Ühendkuningriigi autotehas ja Nissani müük Euroopas on jõudnud rekordilise tasemeni. Järgmisel aastal saabuvate autonoomsete tehnoloogiatega aitab Qashqai Nissanil crossover’ite standardit tõsta veelgi kõrgemale.” 

TOOTMISE KOGUARVUD

 

(2016. AASTA VEEBRUARI SEISUGA)

 

Micra

2 337 292

Micra C+C

31 412

Kokku

2 368 704

 

Qashqai

1 482 214

Qashqai+2

270 018

Uus Qashqai

645 902

Kokku

2 398 134

Pärast 18 aastat kestnud tootmisperioodi (1992–2010) Sunderlandis ehitatakse Nissan Micrat Euroopa turu jaoks praegu Indias. Nissan andis teada, et uue Micra tootmine Euroopa turu jaoks hakkab toimuma Renault’ tehases Prantsusmaal, Flinsis.