NISSAN QASHQAI ON BALTIKUMI KÕIGE POPULAARSEM AUTO AASTAL 2015 / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN QASHQAI ON BALTIKUMI KÕIGE POPULAARSEM AUTO AASTAL 2015

Nissan mitte ainult ei kirjuta ümber toote elutsükli skeeme kõigis moodsa äri raamatutes, vaid on tänu oma enim müüdud mudelile Qashqai jätkuvalt crossover’ite klassi liider, kujundades autoturu suundi. Samal ajal toovad teised autotootjad rutuga turule oma crossover’eid, püüdes napsata kasvõi väikese tüki Qashqai edust. Aastaid domineerisid turul tavalised luukpäraga mudelid ja sedaanid, aga enam mitte. Nissan Qashqai edu näitab, et kätte on jõudnud uus crossover’ite ajastu.

 

2015. aasta uute sõidukite registreerimise andmetest nähtub, et ettevõte on oma enim müüdud mudeliga Nissan Qashqai tabanud kümnesse: see oli 2015. aastal 2872 eksemplariga enim müüdud ja kõige populaarsem sõiduk Baltikumis. Qashqai jätkab suunanäitajana rohkem kui kaheksa aastat tagasi enda loodud klassis üle kogu Euroopa. Uus Qashqai, mis jõudis kõigil Nissani turgudel müügile 2014. aastal, järgib eelkäija tugevaid traditsioone, nautides suurt populaarsust kogu maailmas. 2015. aastal oli see klientide esimene valik Eestis (1170 müüdud sõidukit) ja Lätis (886 müüdud sõidukit) ning kolmas valik Leedus (836 müüdud sõidukit), ühtlasi saavutati esikoht eraisikust ostjate seas. Baltikumis lõpetas Nissan kalendriaasta seni kõrgeima – 7,7% – turuosa ja 4655 müüdud uue sõidukiga. 

Võime kahtlemata öelda, et sellise edu võti peitub Qashqai salongi- ja sõidumugavuses, tipptasemel ohutussüsteemides, mis moodustavad üheskoos Nissani turvakilbi, ning heas hinna ja kvaliteedi suhtes. Qashqai turvakilbi tehnoloogia, mis pakub maksimaalset kaitset nii sõitjatele, teistele liiklejatele kui ka jalakäijatele, tõestas sõltumatu katseorganisatsiooni Euro NCAPi katses veenvalt oma tõhusust. Tänu muljetavaldavatele tulemustele kõigis põhilistes kokkupõrke- ja kaitsekatsetes – Qashqai kogus suurema punktisumma kui ükski teine mudel – nimetas Euro NCAP Qashqai kõige ohutumaks müügil olevaks väikeseks pereautoks.

Sellist populaarsust selgitavad mitu tegurit. Auto pole mitte üksnes praktiline, ökonoomne ning tõeliselt hea hinna ja kvaliteedi suhtega, vaid see sobib ka Eesti klientide elustiiliga. See auto on niihästi mugav ja käepärane igapäevasteks linnasõitudeks kui ka praktiline ja turvaline nädalalõpu- ja puhkusereisideks. Auhinnad pole Qashqaile võõrad, sest algne mudel on saavutanud viimasel seitsmel aastal arvukalt autotööstuse tunnustusi. Uue Qashqaiga muljetavaldav edulugu jätkub mitmete uute tiitlitega.

  • Aasta auto 2015 Leedus
  • Aasta pereauto 2015 Leedus
  • Aasta turvalisim auto 2015 Leedus
  • WhatCar? (Ühendkuningriik) – aasta auto 2014
  • WhatCar? (Ühendkuningriik) – aasta väike linnamaastur 2014, 2015 ja 2016
  • New Car (Ühendkuningriik) – aasta crossover 2014
  • Euro NCAP – aasta turvalisim väike pereauto 2014
  • Hea hinna ja kvaliteedi suhtega auto 2015 – Baltikumi Top Geari auhind 2015
  • Aasta linnamaastur 2014 ja 2015 Taanis

Samal ajal lisas Nissan palju kiidetud Qashqai tootevalikusse uue varustustaseme – N-Connecta. See paigutub olemasoleva Acenta ja mudeliseeria parima Tekna varustustaseme vahele ning muudab mõne Nissani tipptasemel tehnoloogia veelgi kättesaadavamaks. Uue varustustaseme korral ilmestavad sõiduki välimust tagumiste akende toonklaasid. Kliendid, kes soovivad autot veelgi omapärasemaks muuta, võivad valida lisavarustusse kuuluva disainipaketi, mis sisaldab 18-tolliseid valuvelgi, täispikkuses panoraamkatust ja katusereelinguid.

Nissani soovi pakkuda uusi tehnoloogiaid võimalikult paljudele toetavad mitmesugused ohutus-, mugavus- ja meelelahutusfunktsioonid. Kesksel kohal on palju kiidetud täisvaatemonitor – Nissani muljetavaldav sõidu- ja parkimisabi seade, mis annab juhile linnulennulise vaate auto lähiümbrusest. Täisvaatemonitor on täielikult integreeritud Qashqai uusimasse NissanConnecti meelelahutussüsteemi – tehnoloogiate kogusse, mille hulka kuuluvad nutitelefoniga ühenduvus ja täiustatud satelliitnavigatsioonisüsteem.

Muudest mugavusfunktsioonidest kuuluvad Qashqai N-Connecta mudeli standardvarustusse intelligentne võti koos nupust käivitusega, eesmised ja tagumised parkimisandurid ning isetumenev tahavaatepeegel. 

Selle varustustaseme valinud kliendid saavad kasutada ka rikkalikku ohutuspaketti. Kiidusõnu pälvinud Nissani turvakilp on standardvarustuses, pakkudes meelerahu ja oma klassi parimat tehnoloogiat veelgi suuremale hulgale inimestele. See tehnoloogia hõlmab esikokkupõrke ennetussüsteemi, liiklusmärkide jälgimise süsteemi, sõidurajalt lahkumise hoiatussüsteemi ja kaugtulede abisüsteemi. Nissan Qashqai N-Connecta varustustaset pakutakse kõigi olemasolevate mootorite ja käigukastidega.