Uus ohutuspaketiga varustatud Nissan Micra sai Euro NCAPi ohutuskatsetel viis tärni / AUTOSPIRIT / Uudised

Uus ohutuspaketiga varustatud Nissan Micra sai Euro NCAPi ohutuskatsetel viis tärni

  • Uus Micra sai viimases topeltkatses kõrgeima hinnangu.
  • Tulemusteks on 91% täiskasvanud sõitjate ohutuses ja 79% lapssõitjate ohutuses.
  • Uus Micra on nüüd esindustes proovisõitudeks saadaval.

  

1.6.2017. Intelligentsete juhiabisüsteemidega varustatud uus Nissan Micra sai Euro NCAPi ohutuskatsetel viis tärni.

 

Micrat katsetati Euro NCAPi uusimate protokollide alusel, kus võetakse arvesse auto kaht versiooni ja tulemused esitatakse kahe eraldi hinnanguna. Kuid Eestis kuulub ohutuspakett kõigi Micrade põhivarustusse, mis tähendab, et seal müüakse ainult viie tärniga hinnatud Micrasid. Ohutuspakett sisaldab intelligentset sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteemi, intelligentset hädapidurdusabi koos jalakäijate tuvastamise tehnoloogiaga, automaatseid kaug- ja lähitulesid ning alates Acenta varustustasemest ka liiklusmärkide tuvastamise süsteemi.

 

Micra on praegu ainus müügil olev B-segmendi luukpära, mis on Euro NCAPi viimaste katsekriteeriumide järgi saanud viis tärni. Uus Micra sai tulemuseks 91% täiskasvanud sõitjate ohutuses ja 79% lapssõitjate ohutuses. Jalakäijate ohutuseks määrati 79%.

 

Erinevus kahe hinnangu vahel on seotud auto sooritusega ohutusabi katsekategoorias. Igale Micrale on paigaldatud intelligentne hädapidurdusabi (IEB) ja intelligentne sõidutehnoloogia, mis suudab tuvastada eesoleva aeglustava või peatuva sõiduki ja rakendada pidureid automaatselt. Olenevalt suhtelisest kiirusest võib see aidata vältida kokkupõrget või vähendada selle tõsidust.

 

Uue Micra põhivarustuses oleva ohutuspaketiga lisandub IEB-le jalakäijate tuvastamise tehnoloogia. Ohutuspakett sisaldab ka intelligentset sõidurajalt kõrvalekaldumise hoiatussüsteemi (ILI), mis on B-segmendi luukpärade seas kasutusel esimest korda. Kui ILI aktiveeritakse, näiteks kui sõiduk hakkab ületama sõiduraja joont, hakkab rool õrnalt vibreerima. Auto pidureid rakendatakse automaatselt ja individuaalselt olenevalt vajalikust liikumissuunast, et juhtida sõiduk sujuvalt õigele sõidurajale tagasi.

 

Euro NCAPi arvestuses tõi ohutuspakett uuele Micrale kõrgema ohutusabi hinnangu ja andis oma panuse üldise viie tärni hinnangu saamiseks.

 

Uue Micra põhivarustusse kuulub kuus turvapatja, turvavööhoiatus ja turvavöö kõrguse reguleerimise võimalus ees. Uues Micras saab kasutada Isofix-kinnitusega lasteistet, mis on saadaval ka esiistme jaoks, et tagada lapse parim võimalik turvalisus.

 

Micra lisaohutusfunktsioonide hulka kuuluvad elektrooniline stabiilsussüsteem, blokeerumatud pidurid ja nõlvalt stardi abi. Samuti on paigaldatud kiiruspiirik, hämaraandur, automaatsed ohutuled ja rehvirõhu jälgimise süsteem.